hari jumaat yang lalu kan hari Malaysia... so, aq ngan kawan2 aq decide nak pegi jalan2.. kat mana??..

LANGKAWI!!!

dah lama aq ngidam nak pegi kat tempat tuh wo... kitorang bertolak hari khamis, balik hari sabtu petang... pegi 8 orang, 5 laki 3 pompuan... best giler weyh... pegi island hopping, naik kereta kabel lagik... fuuhhh... mantap...  satu hari nanti aq nak datang lagi bawak kawan2 aq yang duk sabah n family aq...

rasanya banyak giler benda nak cerita.. tapi, biar gambar je la yang menyampaikan cerita... zoom gambar kalau tak jelas gambar tuh tau...

bagi helang makan

x ingat lak apa nama pulau ni..

kat pantai cenang

kat jeti langkawi

sebelum bertolak pulang

sunrise... (sumpah best siot tgk sunrise kat lagkawi!!)

island hopping

kat pulau dayang bunting (tempat fon aq tenggelam.. T^T)

malangnya, kat tasik dayang bunting tuh, fon aq tenggelam... so, terpaksa la beli fon baru hari tuh gak atas arahan bonda... huhuhu~.. 

kat langkawi gak first time aq main bowling!! kat labuan dulu tak main sebab malu kat awek, takut2 terlebih malu sebab tak pandai main.. T^T

apa2 pun, aq happy giler sebab dapat holiday kat Langkawi!! XD

notakepalalutut : rasa macam tak nak balik perlis... XP

Read More
pagi tadi sebelum pegi kelas sempat lagi housemate aq download cerita fast and furious 5 ni.. giler gempak siot!! kereta dia sedap hingga menjilat jari kaki wo...

dah la 'the rock' ada masuk lak dalam citer tuh.. memang superb la... ditambah dengan sedikit aksi parkour, taktik rompakan yang super mantap, memang terbaik la!!




walaupun aq agak lambat, at least dapat gak tengok la... aq bagi 4 1/2 star la... tak boleh bagi banyak sangat... hehehe...

notakepalalutut : "how's being at another side of the poster?.."
Read More
entri ditaip pada pukul 9.45 pm pada 3 sept 2011.. hari ni memang super ceria!! hehehe.. mula perjalanan dari lumut jam 9 pagi... pastu singgah tempat latihan abang ipar aq.. abang ipar aq tuh kan navy.. ada satu tali tuh dia suruh aq panjat.. susah giler woo... aq tak sampai hujung tapi dia buat macam senang je.. huhuhu~

then sejam kemudian, stop makan kat R&R... makan nasi ayam... mantap!! hehehe~.. pastuh teruskan perjalanan dan kemudian makan lagi kat R&R mana entah.. makan kfc... huhuhu~.. pastuh jalan lagi... hahaha.. camtuh je la~..

sebijik tak?.. kah3!!

snap lagik.. kah3...

then dah sampai kat Chulan, aq kol UniMAP, tanya arah tujuan aq lepas tuh... dia suruh pegi kangar.. masa mula2 masuk Perlis tuh, aq dah 'terpesona'.. apesal penuh ngan kebun getah lak ni?? hahahaha... pastuh jalan lagi sket, sampai la kat pauh... aq nampak la kampus utama UniMAP tuh... 

mula agak eksited la kat situ... hihihi.. then aq 'terpesona' sekali lagi... apesal penuh ngan sawah padi lak ni???.. hahahaha... lantak la.. abang ipar aq gelak2 sakan sambil cakap,

"haa.. kalau ko cuti nanti, ko kerja la kat sawah padi tuh... toreh getah pun mantap gak.. hahahaha"

suka la dia sakat aq tuh... huahahaha... then nampak la petunjuk arah nak ke kolej kediaman Wang Ulu... aq kol UniMAP lagi skali dan tanya, 

"saya kena pegi kolej kediaman Wang Ulu ni ka encik..?"

encik tuh cakap,

"haa.... yer~.. ikut je petunjuk arah tuh... sampai kat sana nanti akan ada senior tunjuk awak stay kat mana.."

yang buat aq 'over teruja', kolej kediaman tuh letaknya kat penghujung jalan kampung!!! OMG... abang aq memang dah siap gelak dah time tuh... sabo2.. nasib baik dia tolong hantar... kalau tak, ________ (sila isi mengikut kreativiti anda..)

then sampai la kat kolej kediaman tuh... aq pun blur jap... mana senior yang kononnya nak tunjuk jalan ni??... maka aq mengambil langkah drastik untuk turun dari kereta dan tanya pak guard yang ada kat situ... then dia suruh tanya kat office... 

aq pegi la kat office... adui... tutup la pulak... then aq cari balik pak guard tuh.. pastuh pak guard tuh pegi la cari pihak yang berkenaan.. akhirnya ada sorang kakak fasi tunjuk aq jalan ke bilik... 

kat bilik tuh dah ada sorang mamat bernama faizul (kalau tak silap la..), asal negeri 9 katanya.. naik motor pegi kat UniMAP... lepasan politeknik (apesal aq cerita pasal mamat tuh lak ni??).. 

then malam tuh, aq dan mamat tuh pegi la makan kat kedai makan dekat2 situ... best gak makcik kedai tuh... peramah woo...

that's all that happen today... sok pagi jam 6.30 am akan ada bas tunggu kat depan hostel untuk bawak kitorang daftar... mantap disitu... harap2 aq dah bangun masa tuh.. muahahahaha...

notakepalalutut : semoga tak tertinggal bas esok.... huhuhu~..
Read More
ditaip pada pukul 11 malam 2 sept 2011.... hari ni lepak kat lumut, perak je pun... lepas solat jumaat tadi, abang ngan kakak ipar aq bawak pegi jenjalan.. 

first, pegi makan steamboat.. perrgghhh... gua cakap lu.. kenyanggilertahapmaktenukmengandung9bulan!!! huahahaha... fishball, daging, ayam, kerang, segala jenis makanan la, semua masuk dalam kuali tuh.. memang kenyang giler la~..

nyum3.. hehe~..

chef yang tak berapa bertauliah.. hehe~..

my sis & my cute little niece... ^^

lepas tuh abang ipar aq pegi poliklinik sebab nak beli ubat sapu, anak dia, Puteri Nurhawa sakit... aq memang ngantuk tahap gaban dah masa tuh sebab dah terlebih kenyang... masa tengah ngantuk2 tuh, mata aq sempat gak la melilau sekeliling.... AARRGGHH!!!!

aq nampak 7eleven!!! bukan 7eleven tuh yang buat aq eksited, tapi benda dalam kedai tuh... apa??.. KOMIK!! argghh!! mata aq tetiba segar giler... aq terus keluar dari kereta dan lari ke 7eleven tuh.. dan AARRGGHHH sekali lagi!! 

aq jumpa komik yang aq cari2 selama ni!! kijiya part 5 dan part 6.. huhuhu~.. terharu sangat2 dah ni... dah la murah giler!!! kat Labuan, 1 komik tuh harga RM9-10 la lebih kurang.. kat sini RM7.50??? WTFF??!! *pengsan jap

kijiya part 5

kijiya part 6

*bangun balik then kitorang gerak ke teluk batik... tapi tak stop pun.. abang ipar aq ajak aq round2 kat situ je pun... so tak sempat nak snap2 gambar.. huhuhu~.. then pegi pulau Marina... chantek wo, tapi still under construction... belum siap sepenuhnya lagi... tapi aq rasa tempat tuh ada potensi untuk maju... 

snap gambar sket kat Pulau Marina tuh..

jambatan masuk ke Pulau Marina..

pulau tuh buatan manusia, bukan pulau semulajadi pun... pulau tambak je.. huhuhu... pastuh balik rumah.. apalagi, balik pukul 7, aq bantai tido sampai jam 10++.. huahahahaha... 

esok pagi karang dah nak gerak ke Perlis.. tadi aq dah kol pihak Unimap, kata diorang, boleh stay kat hostel... kan aq daftar tanggal 4 sept... huhuhu~.. kawan aq yang dari kunak ngan Lahad Datu tuh pun nak stay hostel gak sok.. hehehe..

doakan perjalanan aq selamat... insyaallah...

notakepalalutut : penat2... =.="
Read More
okeh, kompom banyak benda aq nak cakap.. huhu~.. entri ni dikarang pada pukul 12.00 tengah malam.. maknanya dah masuk 2 september.. flight berlepas jam 12.00 tengah hari 1 sept 2011 tadi... mak?.. kompom nangis.. huhuhu~.. kakak ngan adik pun nangis gak... korang sayang gak kat aq yer~..? hahahahaha... gurau je...

gambar dalam tandas plane (saja nak cari pasal~..)

tiba di KLIA jam 2.30 pm.. aq pun kol la kakak aq sebab kakak aq yang duduk kat lumut, perak tuh nak mai jemput aq... astaghfirullahalazim... ada ke patut diorang tunggu aq kat airport AirAsia??.. aq dah habaq awal2 aq naik MAS... adus... sabo je la~.. hahaha...

abang ipar aq ada gak bawak adik dia, tapi lebih tua dari aq la.. so aq panggil dia kakak... huhuhu~.. then singgah jap kat R&R kat selangor tuh (aq lupa nama tempat tuh).. hahaha...  aq pun pegi la salah satu kedai kat situ... abang ipar aq suruh pegi beli lighter...

kat tempat aq, macis (atau orang kat semenanjung panggil 'mancis') dan lighter adalah benda yang sama... so aq pun cakap la~..

"bang, ada macis ka?"

"takder la dik... lighter ada la~.."

"ha??.. err.. bagi la lighter tuh.. =.="

hahahaha... agak malu gak la masa tuh... nasib baik la abang tuh ingat aq betul2 nak beli mancis... huahahaha.. kalau tak, sure dia gelak guling2... kah3....

anyway, bermula la tebiat beruk aq bila aq jumpa TOL!! huahahaha... sila jangan gelak.. aq pernah gak jumpa tol sebelum ni... masa PLKN kat selangor hari tuh.. tapi aq tak pernah tengok tiket transit tuh.. maka dengan penuh jakun aq snap gambar dengan beliau... kah3!!


okeh2... cukup gelak.. aq rasa lucu lak dengar nama2 tempat kat sini... tak banyak yang aq ingat, tapi banyak kali aq gelak... hahaha... contoh??..

sungkai

yang bermaksud 'buka puasa' dalam bahasa Sabah.. aq harap lepas tuh aq tak jumpa tempat bernama 'sahur', kalau tak, memang aq gelak kaw2 punyer la!!

batang berjuntai

adakah nama tempat tuh memang lawak atau cuma aq yang berfikiran lucah???... hahahaha... lantak la...

perghh.. penat dalam perjalanan toksah cakap la~.. memang ranap tulang belakang aq... tuh belum driver lagi tuh... huhuhu~.. sehari perjalanan wooo... oh ya, sebelum ni aq pernah dengar nama 'cool blog'... baru tadi aq jumpa kat Giant!! serius excited... hahahaha... aq tak boleh amek gambar cool blog tuh sebab fon aq low bate.. huhuhu~..

ni la rupa coolblog tuh... (ada yang tak tau ke??.. =.=") 

okeh jap2.. korang pernah masuk pangkalan TLDM kat lumut tuh tak??.. pergghhh.... giler luas woooo... siap ada 3 traffic light lagi, pejabat pos, hospital, tadika, sekolah rendah, sekolah menengah... memang superb la!!!

dah3... penat giler dah ni... aq nak membuta dulu... gudnite~..

kepada blogger sekalian, aq mungkin tak balas komen korang sampai la aq tamat orientasi kat universiti nanti... kalau korang nak datang lepak kat blog aq, terserah.. thanks sangat2 aq ucapkan sebab sudi datang... insyaallah, bila dah selesai orientasi nanti, aq akan keep up balik ngan komen korang...

 notakepalalutut : super penat~.. T^T
Read More

hahaha... macam nak buat cerpen la pulak... pukul 11.55 p.m pada 31 ogos 2011... bermulanya detik 12 tengah malam,makin dekat la countdown aq nak tinggalkan rumah tercinta aq ni... dah 4 bulan aq stay sini sambil ngadap blog buruk aq ni..

khamis aq bertolak ke KL, jumaat kakak aq balik kota kinabalu sebab nak sambung study dia kat UMS... hari ahad lak adik aq balik ke Lahad datu untuk sambung skola dia kat asrama penuh... kakak aq yang 1st lak tak dapat beraya kat rumah tahun ni sebab suami dia ada kursus (askar laut)..

tinggal la mak aq ngan atok aq yang sakit tuh ditemani oleh encik kitting.. hhmmm.. can't do anything 'bout it.. aq memang dah tak tinggal lama kat rumah sejak tingkatan 1... tingkatan 1 sampai 5 kat asrama penuh.. lepas SPM lak masuk PLKN kat Selangor... balik dari PLKN tak sampai 2 bulan dah masuk matrikulasi labuan... kali ni la paling lama aq stay kat rumah.. 4 bulan je pun.. huhu~..

barang belum packing habis lagi ni... selipar belum masuk lagi.. laptop dan segala alat eletronik pun belum sumbat lagi.. charger fon, cecair contact lens... benda2 kecik je, tapi takleh tinggal... raket tenis ni agak2 nak bawak ke tak yer..? hhmmm...

berat lak hati aq nak tinggalkan rumah ni... selama ni aq takder kat rumah, adik-beradik aq tolong mak kat rumah.. skarang, takder sorang pun lagi nak tolong mak... selama 4 bulan ni pun, aq dah cuba yang terbaik untuk tolong mak.. kalau ada yang tak siap lagi, sori yer mak..?


mak pulak sakit sekarang ni... demam... aduss.. macamana aq nak bertolak dengan hati yang tenang ni..? mak, sembuh la cepat... huhuhu... tadi suami mak aq@asip datang sekejap je... nak jumpa aq katanya.. tak sampai 5 jam, dia dah bertolak pulang ke Lahad Datu (LD)... hhmmm...

aq selalu tengok orang yang nak pegi universiti, bapak diorang hantar sampai ke airpot.. aq lak, bapak aq tak hantar pun.. terkilan?.. boleh la... tapi apa boleh buat... dia tinggal tempat lain... kerja melambak pulak.. dah la raya pertama pun tak datang...

aq sambil baring ni mata dok melilau.. pikir apa benda tak masuk dalam bagasi ni... takut tertinggal pulak.. naya karang.. bukan dekat wo.. nak pegi perlis tuh... at least kat sana nanti tak la kelam kabut nak beli barang semua...

kepada geng2 Tawau, sori la... aq tak join pagi tadi... aq ingat nak spend time sikit ngan family... maklum la. sok dah nak bertolak... sori sangat2.. 

kepada bakal student UniMAP dan senior2 kat UniMAP, i'm coming~~... hehehe.. kalau terserempak ngan aq, jangan la sombong2 lak yer~.. huhuhu... tak kenal??.. aduih.. haa.. ni muka aq... ce cari nanti, kot2 terjumpa.. keh3..


eh!! err... samurai tuh aq tak bawak pegi perlis tau... hehehe...


haa... ni la muka aq latest.. hehehe.. kalau korang tak pasti orang yang korang nampak nanti aq ke tak, korang cakap,

"ko gary ke?.. cuba buat muka yang macam kat blog tuh"

haa.. maka aq buat la gaya muka tersebut.. amacam?.. hahahahahaha... kepada warga SABAH, kalau aq balik sabah nanti cakap loghat semenanjung, korang tampar aq laju2 okeh?.. hahahaha... bah, sudah2 la layan ngarut ni... 

kepada blogger sekalian, aq mungkin tak balas komen korang sampai la aq tamat orientasi kat universiti nanti... kalau korang nak datang lepak kat blog aq, terserah.. thanks sangat2 aq ucapkan sebab sudi datang... insyaallah, bila dah selesai orientasi nanti, aq akan keep up balik ngan komen korang...
Read More
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama