usaha meringankan blog

4 comments

kepada sesaper yang dah biasa masuk blog aku, korang mesti perasan something wrong kan?.. bila korang scroll down, header aku tak stay kat tempat dia dan ikut tenggelam kat belakang body blog kan?.. apesal jadi macam tu?

aku sebenarnnya dalam proses nak meringankan blog aku. teori aku macam ni,

"kalau aku jadikan header aku sebagai background blog, dan aku ganti header aku dengan kelebaran yang minimum tapi ikut ketinggian header aku tu, dan jadikan header aku tu lutsinar, mesti blog aku jadi lebih ringan."

tu hipotesis je. sori la kalau tak faham. hehe.. maksud aku, header tu kan makan loading yang agak banyak. so, aku nak kecikkan header seminimum mungkin. cadangan aku sebelum ni nak kecikkan balik header macam sebelum ni, tapi ganggu design blog lak..

cadangan kedua aku, aku nak kecikkan header, dan letak iklan nuffnang bersebelahan dengan header tu. sebab aku bercadang nak letak balik iklan nuffnang skycrapper. kod dia aku dah dapat, tapi plan tu pun mengganggu design blog aku. aku tak nak blog aku nampak hodoh ngan header yang tenggelam. hhmmm...

so, aku buat la plan untuk gabungkan header aku dengan background blog. hipotesis aku memang tepat!! tapi~..

sebelum
selepas


damn~.. kurang 0.10 KB je?? buang masa aku je. baik aku tido.. zzzZZZ
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

4 ulasan

  1. tpi ni lgi ringan dri b4! ringankn lgi, hihi

    BalasPadam
  2. kalau gabungkan jadi lebih ringan ke?
    Tapi blog kau ni bukannya berat mana pun.. okie je..

    BalasPadam
  3. patut la pelik bila scroll hehe ok lah ni ringan gak.. :)

    BalasPadam
  4. lol hahaha lawak sgt selalu juga terjadi sama aku ni gary bahaha

    ENTRY BARU: WALL FB = WALL YAHUDI

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)