tutorial wishlist

5 comments
macamana nak buat wishlist macam ni :

abaikan wish tu.. hehe
macam ni..

login akaun blogger korang > Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript


kosongkan ruang title. copy kod kat bawah ni, paste kat ruang bawah title tu :

<form name=myform><input type="checkbox" name="mybox" value="1" checked />wish1 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="2" disabled />wish2 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="3" checked />wish3 <br />
</form>

 penerangan kod :

abc : bilangan wish korang. wish pertama, kedua, ketiga dan seterusnya
abc : kalau wish korang dah tercapai, taip checked, kalau belum, taip disabled
            abc : wish korang


kalau korang nak tambah wish korang, just tambah kod ni :
<input type="checkbox" name="mybox" value="4checked />wish <br />
           di atas kod :
 </form>
           kat step 2 tadi. dan edit mengikut penerangan kat step 3 ok?



tekan save.. dah siap. semoga berjaya.. :)
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

5 ulasan

  1. anak luar nikah?? hahahaha.. jadohharomm nye wishlist.. ==

    BalasPadam
  2. hahahahhahaha wishlist terbaik! 1 dalam sejuta

    BalasPadam
  3. wah3..bnyknye tuto..hehe bgus2!

    BalasPadam
  4. amboiiiii jauhkanlah kawin lari tu ye gary =)

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)