tutorial ubah warna highlight

No Comments
kalau korang highlight apa saja dalam blog korang, biasanya warna dia biru kan?.. macamana nak tukar warna highlight ni mengikut kesesuaian blog kita?

highlight berwarna merah

so, cara dia macam ni:

login akaun blogger korang > Template > tekan 'Backup/Restore' > Download Full Template > Edit HTML > Proceed > tick Expand Widget Templates 

tekan Ctrl+F atau F3, dan cari kod ni:
a:link {

 copy kod kat bawah ni, dan paste kat atas/sebelum kod kat step 2 tadi :

::-moz-selection {
background:#E41B17;
color:#FFFFFF;
}
::selection {
background:#E41B17;
color:#FFFFFF;
}

 klik save template.


dah siap. selamat berjaya.. :)

Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

0 komens

Catat Ulasan

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)