jom sembang pasal spam

4 comments

spam? apa benda spam ni? menurut pemahaman aq, spam ni adalah berita/khabar angin tak betul yang disebarkan kepada ramai orang, dan penerimanya diminta menyebarkan berita/khabar angin tuh kepada lebih ramai orang. tetapi menurut pembacaan aku,

"Spam is flooding the Internet with many copies of the same message, in an attempt to force the message on people who would not otherwise choose to receive it. Most spam is commercial advertising, often for dubious products, get-rich-quick schemes, or quasi-legal services."- Scott Hazen Mueller

apa yang lebih penting adalah, aku tak suka spam ni. dan aku benci orang bodoh yang menyebarkan mesej-mesej berantai mengarut terutamanya di facebook. macam ni :


ini la yang terjadi bila manusia dah tak percaya kat tuhan dan percaya mesej-mesej bodoh macam tu yang kononnya boleh membunuh mereka kalau mereka tak baca dan sebar mesej tuh.  apa la bodoh sangat. mula-mula aku memang gelak tengok mesej-mesej tuh, tapi lama-lama jadi muak pulak.


selain tu, spam-spam ni pun selalu gak terima melalui email. buat semak je. dah la email aku tu memang semak dengan notification facebook. huhu~..
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

4 ulasan

  1. akhirnya saya dapat jejak kawan kembali.

    hai kawannn!

    spam ni memang annoying.apatah lagi yang berantai-rantai tuu.kononnya mati lah apa la kalau tak hantar.

    dah abad ke 21 pun masih ada masyarakat sebegini. =='

    BalasPadam
  2. agak annoying jugak spams ni -,-''

    BalasPadam
  3. mimang bikin panas bro spam ni... huhu.. fb la tempat spam yang terbaik.. huhuhu.. sabar ja la..

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)