fungsi button google plus one (google+1)

5 comments

untuk terangkan fungsi google+1 ni, aku akan sampaikan dalam bentuk cerpendoh (cerita pendek bodoh)... :p

Ali seorang pekerja yang rajin, baik hati, amanah, bertanggungjawab dan disenangi oleh rakan-rakannya.. oleh sebab itu, rakan2 Ali telah merekomenkan Ali kepada bos mereka, Encik Abu untuk dinaikkan pangkat. pada permulaan, encik Abu tertarik dengan Ali, namun apabila semakin ramai orang yang merekomenkan Ali, Encik Abu akhirnya yakin untuk menaikkan pangkat Ali...

sila abaikan cerita ngarut tuh~..

sinonim :

1) Ali : entri blog/ blog post/ artikel di blog

2) kawan2 : pembaca

3) Encik Abu : Google (jangan marah yer encik google)

4) kenaikan pangkat : pagerank

maksud aku kat sini, mula2..pembaca akan baca... bila pembaca suka akan isi entri tuh, dia akan klik button 'google+1' kat entri korang tuh (kalau korang dah letak la~..dan kalau pembaca tuh nak klik..).. semakin ramai pembaca yang klik button tuh, maksudnya semakin ramai yang merekomenkan entri tersebut untuk dibaca.. so, google akan mengambil kira bahawa entri tersebut merupakan entri yang penting.. so, ia akan mengutamakan entri korang tuh dalam engine carian diorang.. maka, ia akan membantu dalam meningkatkan SEO blog korang dan secara automatik meningkatkan pagerank korang...

 iklan : nak tau pagerank blog korang?.. masukkan url blog korang kat bawah ni dan klik 'chech PR'
Check Page Rank of your Web site pages instantly:
This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service
tuh je la... ok, tolong la jangan kata korang tak tau apa tuh pagerank.. aku tau ramai blogger tak kejar pagerank ni... sama la macam aq... aq cuma nak share je apa aku tau... hehe~..

notakepalalutut : PR aku 1 je kot~... huhu....
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

5 ulasan

  1. ooooooooooooooo...oke dah paham! heheheh

    BalasPadam
  2. huhu.. pagerank aku kosong lagi,,, haha

    BalasPadam
  3. fungsi button tu untuk ditekan..haha

    BalasPadam
  4. Claa dah berjaya buat google+! huhuhu.. sukanya..

    Dlu mse nak buat dia tak bg..

    BalasPadam
  5. owh.. rupa2nya nama sebenar Encik Google tu Pak Abu... :P

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)