diari perjalanan #4

22 comments
entri ditaip pada pukul 9.45 pm pada 3 sept 2011.. hari ni memang super ceria!! hehehe.. mula perjalanan dari lumut jam 9 pagi... pastu singgah tempat latihan abang ipar aq.. abang ipar aq tuh kan navy.. ada satu tali tuh dia suruh aq panjat.. susah giler woo... aq tak sampai hujung tapi dia buat macam senang je.. huhuhu~

then sejam kemudian, stop makan kat R&R... makan nasi ayam... mantap!! hehehe~.. pastuh teruskan perjalanan dan kemudian makan lagi kat R&R mana entah.. makan kfc... huhuhu~.. pastuh jalan lagi... hahaha.. camtuh je la~..

sebijik tak?.. kah3!!

snap lagik.. kah3...

then dah sampai kat Chulan, aq kol UniMAP, tanya arah tujuan aq lepas tuh... dia suruh pegi kangar.. masa mula2 masuk Perlis tuh, aq dah 'terpesona'.. apesal penuh ngan kebun getah lak ni?? hahahaha... pastuh jalan lagi sket, sampai la kat pauh... aq nampak la kampus utama UniMAP tuh... 

mula agak eksited la kat situ... hihihi.. then aq 'terpesona' sekali lagi... apesal penuh ngan sawah padi lak ni???.. hahahaha... lantak la.. abang ipar aq gelak2 sakan sambil cakap,

"haa.. kalau ko cuti nanti, ko kerja la kat sawah padi tuh... toreh getah pun mantap gak.. hahahaha"

suka la dia sakat aq tuh... huahahaha... then nampak la petunjuk arah nak ke kolej kediaman Wang Ulu... aq kol UniMAP lagi skali dan tanya, 

"saya kena pegi kolej kediaman Wang Ulu ni ka encik..?"

encik tuh cakap,

"haa.... yer~.. ikut je petunjuk arah tuh... sampai kat sana nanti akan ada senior tunjuk awak stay kat mana.."

yang buat aq 'over teruja', kolej kediaman tuh letaknya kat penghujung jalan kampung!!! OMG... abang aq memang dah siap gelak dah time tuh... sabo2.. nasib baik dia tolong hantar... kalau tak, ________ (sila isi mengikut kreativiti anda..)

then sampai la kat kolej kediaman tuh... aq pun blur jap... mana senior yang kononnya nak tunjuk jalan ni??... maka aq mengambil langkah drastik untuk turun dari kereta dan tanya pak guard yang ada kat situ... then dia suruh tanya kat office... 

aq pegi la kat office... adui... tutup la pulak... then aq cari balik pak guard tuh.. pastuh pak guard tuh pegi la cari pihak yang berkenaan.. akhirnya ada sorang kakak fasi tunjuk aq jalan ke bilik... 

kat bilik tuh dah ada sorang mamat bernama faizul (kalau tak silap la..), asal negeri 9 katanya.. naik motor pegi kat UniMAP... lepasan politeknik (apesal aq cerita pasal mamat tuh lak ni??).. 

then malam tuh, aq dan mamat tuh pegi la makan kat kedai makan dekat2 situ... best gak makcik kedai tuh... peramah woo...

that's all that happen today... sok pagi jam 6.30 am akan ada bas tunggu kat depan hostel untuk bawak kitorang daftar... mantap disitu... harap2 aq dah bangun masa tuh.. muahahahaha...

notakepalalutut : semoga tak tertinggal bas esok.... huhuhu~..
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

22 ulasan

  1. selamat datang ke utara tanah air gary.. ahaha.. sini mmg byk sawah.. :)

    BalasPadam
  2. wahhh , dah cerita dairi ni . best2 :)

    BalasPadam
  3. keistimewaan unimap, pelajar tidak akan diganggu dengan arus kemodenan melampau.. sbb tu rank no 6 dalam malaysia selepas Uni yang top

    BalasPadam
  4. weeeeee
    selamat mnjalani khduan sbg mahasiswa di U ye gary!
    chayok2 =]

    BalasPadam
  5. selamat menjalani mgu oreintasi

    BalasPadam
  6. selamat bersekolah semula...haha

    BalasPadam
  7. penat berjalan2..konfem tak bangun..haha

    BalasPadam
  8. haha.. slamat juga sampai.. Perlis Kg la Gary.. tp jangan risau.. best woo perlis..

    BalasPadam
  9. selamat menjadi warga perlis.. :)

    p/s: ok what perlis, makan kat sana murah..hoohoo

    BalasPadam
  10. hehe..mantapla perjalanan ni..hihi..

    Selamat belajar Gary ~

    BalasPadam
  11. Selamat menyambung belajar. Eh maaf lambat melawat blog. Selamat hari raya. Maaf zahir batin :)

    -wina1979-

    BalasPadam
  12. wahh da smpai wg ulu ye..? tggu gugu blk sabtu ni,...!!!!

    BalasPadam
  13. best la ade sawah padi ..tenang :D
    jaga diri ^^

    BalasPadam
  14. memang mantap la hostel ko di penghujung kampung. teringat momok the movie. gerai ajis sattar yang kat penghujugn kampung..weeheehee

    BalasPadam
  15. selamat menempuh alam universiti! :)

    BalasPadam
  16. waaa...sambung belajar kah?? bagusnya teruskan usaha..and jgn lupa blogger heheh...


    upsss tiba-tiba commnet ini, lupa nak kenalkan diri.....salam kenalan dari cayob!

    Alang-alang saya datang ini, Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah.

    http://cayob.blogspot.com/

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)