diari perjalanan #2

11 comments
okeh, kompom banyak benda aq nak cakap.. huhu~.. entri ni dikarang pada pukul 12.00 tengah malam.. maknanya dah masuk 2 september.. flight berlepas jam 12.00 tengah hari 1 sept 2011 tadi... mak?.. kompom nangis.. huhuhu~.. kakak ngan adik pun nangis gak... korang sayang gak kat aq yer~..? hahahahaha... gurau je...

gambar dalam tandas plane (saja nak cari pasal~..)

tiba di KLIA jam 2.30 pm.. aq pun kol la kakak aq sebab kakak aq yang duduk kat lumut, perak tuh nak mai jemput aq... astaghfirullahalazim... ada ke patut diorang tunggu aq kat airport AirAsia??.. aq dah habaq awal2 aq naik MAS... adus... sabo je la~.. hahaha...

abang ipar aq ada gak bawak adik dia, tapi lebih tua dari aq la.. so aq panggil dia kakak... huhuhu~.. then singgah jap kat R&R kat selangor tuh (aq lupa nama tempat tuh).. hahaha...  aq pun pegi la salah satu kedai kat situ... abang ipar aq suruh pegi beli lighter...

kat tempat aq, macis (atau orang kat semenanjung panggil 'mancis') dan lighter adalah benda yang sama... so aq pun cakap la~..

"bang, ada macis ka?"

"takder la dik... lighter ada la~.."

"ha??.. err.. bagi la lighter tuh.. =.="

hahahaha... agak malu gak la masa tuh... nasib baik la abang tuh ingat aq betul2 nak beli mancis... huahahaha.. kalau tak, sure dia gelak guling2... kah3....

anyway, bermula la tebiat beruk aq bila aq jumpa TOL!! huahahaha... sila jangan gelak.. aq pernah gak jumpa tol sebelum ni... masa PLKN kat selangor hari tuh.. tapi aq tak pernah tengok tiket transit tuh.. maka dengan penuh jakun aq snap gambar dengan beliau... kah3!!


okeh2... cukup gelak.. aq rasa lucu lak dengar nama2 tempat kat sini... tak banyak yang aq ingat, tapi banyak kali aq gelak... hahaha... contoh??..

sungkai

yang bermaksud 'buka puasa' dalam bahasa Sabah.. aq harap lepas tuh aq tak jumpa tempat bernama 'sahur', kalau tak, memang aq gelak kaw2 punyer la!!

batang berjuntai

adakah nama tempat tuh memang lawak atau cuma aq yang berfikiran lucah???... hahahaha... lantak la...

perghh.. penat dalam perjalanan toksah cakap la~.. memang ranap tulang belakang aq... tuh belum driver lagi tuh... huhuhu~.. sehari perjalanan wooo... oh ya, sebelum ni aq pernah dengar nama 'cool blog'... baru tadi aq jumpa kat Giant!! serius excited... hahahaha... aq tak boleh amek gambar cool blog tuh sebab fon aq low bate.. huhuhu~..

ni la rupa coolblog tuh... (ada yang tak tau ke??.. =.=") 

okeh jap2.. korang pernah masuk pangkalan TLDM kat lumut tuh tak??.. pergghhh.... giler luas woooo... siap ada 3 traffic light lagi, pejabat pos, hospital, tadika, sekolah rendah, sekolah menengah... memang superb la!!!

dah3... penat giler dah ni... aq nak membuta dulu... gudnite~..

kepada blogger sekalian, aq mungkin tak balas komen korang sampai la aq tamat orientasi kat universiti nanti... kalau korang nak datang lepak kat blog aq, terserah.. thanks sangat2 aq ucapkan sebab sudi datang... insyaallah, bila dah selesai orientasi nanti, aq akan keep up balik ngan komen korang...

 notakepalalutut : super penat~.. T^T
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

11 ulasan

  1. aik pi lumut ka?

    schaze dok ipoh jek..

    1jam drive dr lumut ke ipoh..ekeke xP

    p/s: setiap negeri mmg banyak dialek yg pelik2..hihi

    BalasPadam
  2. wah.. berjalan tol tu.. ni mesti bantai tido lame2 ni

    BalasPadam
  3. jauh bjln luas pemandangan hihi
    kitaorg kat Sarawak pun pakai bahasa sungkai tu..kekdg ade yg sebut sungkei
    aku pun confius kekdg =)

    BalasPadam
  4. haha...kat Malaysia ni mmg banyak nama tempat yg pelik2..huhu~

    BalasPadam
  5. selalu jugak pergi sungkai masa study kat tg malim dulu... baru tahu sungkai tu buka puasa dalam bahasa sabah...

    BalasPadam
  6. eh pegi kl..?? kan masih raya lg...hehe..

    best la dpt p jauh2..bleh blajar culture baru, banyak pengalaman..mmg best.
    take care ya :)

    happy merdeka raya!

    BalasPadam
  7. gary duk mne??

    Kalaulah abg tu taw gary nak bli lighter but kte mancis mmg kne gelak tu.

    tapi, biasalah, semua negeri ada dialek msing2..

    kat n9 pown lain dialek..

    BalasPadam
  8. ada tempat nama sungkai ek?haha.tak pernah tahu pun.

    saya ingat brunei je yang guna sungkai untuk istilah berbuka puasa.sabah pun ek?oooo..

    BalasPadam
  9. bile ak dgr nma batang bejuntai tu, ak xpkr pape pn..
    nmpk sgt otak ak clean hahaha

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)