ibu leka bermain facebook, anak mati kelemasan..

34 comments
Seorang perempuan Colorado yang mengakui bahwa puteranya yang berusia 13 bulan maut karana tenggelam di tub mandi sementara dia asyik “ber-Facebook ria” 
.
Dia berkata anaknya dibiarkan bermain di dalam tub mandi sementara dia sibuk melayan game “cafe worLd” di Facebook. Anak lelakinya yang bernama Joseph itu dibiarkan selama 10minit dan setelah itu dia sedar yang anaknya telah lemas..
Dia bergegas menelefon 911 dan anak lelakinya itu dikejarkan ke hospital melalui udara ke hospital Denver setelah paramedik gagal menyelamatkannya berikutan keadaan Joseph yang sudah tersangat lemah…
.
Namun joseph tidak dapat diselamatkan dan meninggal dunia… berikutan kes itu,shanon telah didakwa dan dia mengaku bersalah diaatas kesalahan itu… Dia dikenakan hukuman 10tahun penjara.

ni la rupa cafe world tersebut...

hhmmm... bahana facebook... tau la nak main game.. tapi jaga la anak tuh... jangan sampai dah terhantuk baru terngadah... sekarang anak dah takder... ha, main la game tuh puas2...

budak2 kecik ni bukan tau lagi erti bahaya... semuanya dianggap 'kawan'.. so, sebagai ibu bapa, korang (bukan aq, aq belum kawen) mesti la sentiasa alert ngan apa yang anak2 korang buat... hhmmm...

sedih la bila ada kes2 macam ni... hhmmm...

notakepalalutut : aq tak pernah main game kat facebook.. 
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

34 ulasan

  1. aku x pernah main gak game fb tu

    BalasPadam
  2. bala-bala..

    nasib dia xmain cityville kalau x lg la teruk..

    huhu..

    so,moral of the story is klau nak main game kat FB,jgn ada anak lagi..

    hahah ;)

    BalasPadam
  3. pernah gak main game tuh. XD

    dkt nak raya ni, jgn jadi shopping sakan sampai hilang anak pulak udah le. ;)

    BalasPadam
  4. Ya Allah, main game smpai x ingat anak.. mcm game tuh xleh main.. nyawa ank tuh lg pntg xigt.. cik ana pun xpernah main game kat fb..sbb xreti.. lg bgs xreti dr cba main nnt jd ketagih mcm tuh pulak..kan..kan hurmm

    BalasPadam
  5. game fb membosankan -_____-

    apapun conclusion:jangan terlampau leka bermain. :)

    BalasPadam
  6. aku dah lama tak main game fb :P

    BalasPadam
  7. ingat cerita betul....rupanya permainan...

    BalasPadam
  8. hebatnya pengaruh fb sampai boleh leka...

    BalasPadam
  9. aku tak pernah main game fb..slalu delete je reques

    BalasPadam
  10. haha.. mcm2 kn??.. tu laa antara agenda yg terselit di sebalik FB.. spe yg guna kne laa ingt2 dunia skit.. haha

    BalasPadam
  11. nahhhhh...jgn la addict sgt dgn game nih..aiyaakkk

    BalasPadam
  12. uish sampai macam tu sekali..hack la fb ni..aku pun ndak pakai sudah hahaha

    BalasPadam
  13. heh.. jgn addict sgt.. sampai kunci jam.. takut makanan kt cafe tu basi.. hehe

    BalasPadam
  14. aisehman..game tu bosan seyh tu pn taksub nk main...hadoiii last2 ank pn xde masuk penjara lg..haihh

    BalasPadam
  15. aq pernah main game cafe world tu dulu..huhu~

    BalasPadam
  16. 1st of all sy terkejut tgk tu banner & tabs baru kat atas tu..cantik!!! ^^
    sy suka tgk..merah+hitam+putih mmg smart ^^

    2nd, sy terkejut baca tu berita..aduiii..ni la ni telampau addict sama fb smpai lupa dunia...haizz....

    BalasPadam
  17. jadah hape main cafe world haktuihhh maen farm ville lah best . bhahaahaha

    TERLUPA NAK BAGITAHU KAU YANG AKU TELAH DINODAI

    BalasPadam
  18. dah lama tinggalkan game fb..bahaya kalau gian.

    BalasPadam
  19. ish...kesiannya...pasal leka sangat main fb je terus hilang anak....

    BalasPadam
  20. facebook memang melalaikan pun.

    BalasPadam
  21. 10 tahun tu lama. huhu.

    nasib baik aku x main game fb. main dota je. kekeke. :p

    BalasPadam
  22. bodohnye..angkare fb 10mnt kne pnjare 10 tahun..xberbaloi lasom :P

    BalasPadam
  23. huu sadisnye..
    haish emaknye, main tak egt dunia..

    ermm

    akoo maen pet society je dulu..huuhu

    BalasPadam
  24. gila betul sampai mati anaknya...ish2

    BalasPadam
  25. bahana cafe world nasib baik dah stop..hihi

    BalasPadam
  26. Pehhh, kejam gila --'

    FB mmg layak kne hapus ahhh XD


    ps: Take care :)

    BalasPadam
  27. tu laa.. leka maen game sngt .. hadoii !

    BalasPadam
  28. peh. bahana game. tak pasal baby tuh kena. kesian. haishh~

    BalasPadam
  29. tak suke main cafe world..hikhik

    lagipun dah boring main game kat FB..hihi

    BalasPadam
  30. dulu masa memula kenal FB ada main gak game tu, tp dah x main apa2 game pon sejak ada anak nie..... asik ler ngadap anak jerk.. hehe

    BalasPadam
  31. Emak dia baru kenal Cafe World tu teruja sangat main sampai tak ingat anak.

    -wina1979-

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)