blog tutorial laku!!..

16 comments

hehehe.. blogwalking sana sini skarang ni, ramai gak orang yang buat tutorial dalam blog mereka...  aq pun ada page tutorial... tapi mostly tutorial tuh aq bagi link je... keh3... kekadang rajin nak buat tutorial, kekadang malas lak.. huhu...

tapi memang tak boleh disangkal... page tutorial aq tuh, setiap hari mesti ada orang view... paling minimum 8 page view... dan selalu aq perhati blog tutorial ni, follower dia giler beribu beraban... dasyat2...

dan pernah aq buat tutorial pasal macamana nak buat iklan churp2/says.my floating kat sidebar... dalam masa sehari je, entri tuh dah masuk top 10 most popular post dalam blog aq ni... giler2...

maka aq mencuba untuk merajinkan diri aq nak buat tutorial... hahaha... tapi kekadang tuh ada yang panjang sangat, tak larat aq nak menaip.. last2 aq bagi je link kat page tutorial tuh... puas hati... kah3...

so, jana pageview blog korang dengan menyediakan page tutorial macam yang aq buat at atas tuh... tak payah nak buat tutorial... bagi je link... hehe...

tapi semua pun win-win situation... kita dapat pageview, tuan punya tutorial pun dapat trafik... sama2 untung ma... hahaha... kita promote link dia dah kira bagus+mulia sangat dah tuh... keh3...

notakepalalutut : layout blog aq berubah lagi... hehe... selamat menyambut ramadhan dan hari kemerdekaan!!
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

16 ulasan

  1. tutorial kat bahagian header tu kasi besar dan kasi unik sikit tulisan.. supaya ramai tertarik.. kalau betol strategi ni, bole dapat pageview yang tinggi macam TIPS / SEO aku buat kat blog aku

    BalasPadam
  2. ko memang suka deco-deco blog ni, haha XD

    BalasPadam
  3. aku tgh mncari tutorial untuk shoutbox aku nih...gambar tersembunyi pula kat blakng shoutbox..huhu..(o.0)

    BalasPadam
  4. betol2.. biase nye belog tutorial nie mmg laku.. bkn sume org yg tau cara nk cantekkan belog * hah ! termasuk laa saye.. hahhaha !

    BalasPadam
  5. aku sda lama ndak buat tuto..huhu

    BalasPadam
  6. wah..comel la layout baru..hari kmerdekaan dgn hari raya.. waa~
    guling2 dgn perasaan jeles...haha =D

    BalasPadam
  7. dlm banyak2 kategori mmg tutorial yg paling laku..heeee...sy sndiri pun masih buta lg dlm blog ni, blog sndiri pun org lain yg tolong design..so sy still x layak kot buat tutorial.. :p xpa, Gary kan ada..apa2 hal nnt bleh tanya sma Gary kan ^^

    BalasPadam
  8. aku tak reti tutorial ni..haha..

    BalasPadam
  9. aq failed la buat tutorial ni..haha~

    BalasPadam
  10. blog cantik tak pe..orang yakin nak ikut tutorial tu..Hehehe..

    Tapi sekarang dah malas sangat nak godek2x html tu..penat.

    BalasPadam
  11. haha sengal..
    ko ltak link je?? adoii..
    tp kirenya ko rjin gak ar wt bdn tuh sume..


    *blog ko nmpk terang ngn layout baru nih.. ak rs cm bru dpt hidayah je..*

    BalasPadam
  12. huhu untunglah wat tutorial kan..

    selamat mnyambut bulan kmerdekaan.
    =)

    BalasPadam
  13. Baru terjah tutorial kat blog ni tadi...^^

    BalasPadam
  14. no wonder blog ko ohsem. hahaha. google guru aku. :)

    BalasPadam
  15. tau xpe. macam lyssa kan. tutorial dia je modal blog dia. pageview wallaweh.

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)