tips menjaga laptop anda..

27 comments

laptop ni ibarat pompuan...nak kena jaga... nak kena belai.. kena pujuk2... kekadang kita tak sedar yang kita dah 'menyakiti' laptop kita..

bila dah rosak, baru la menyesal tak sudah... so kali ni aq nak kongsikan tips2 menjaga laptop engkorang tuh.. 
1. cuci laptop anda sekurang-kurangnya 3 kali seminggu menggunakan berus dawai... gunakan sabun buatan tempatan...

2. sekali-sekala bawak la laptop korang jenjalan... ikat tali kat laptop korang, pastuh bawak la dia jenjalan.. heret je..

3. jemur laptop korang kat bawah sinaran matahari yang terik teramat sangat... paling bagus kalau atas 41ºc..

4. kalau korang pegi swimming pool, korang bawak la dia sekali.. laptop ni suka berenang sebenarnya, tapi tak reti..
banyak lagi cara2 menjaga laptop la... hargai la laptop korang selagi dia masih bernyawa... ^^"

notakepalalutut : ada bran??..
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

27 ulasan

  1. ini la yg ak slalu wat stiap pg...

    BalasPadam
  2. hahhaa
    bab2 merapu ni bagi kat die la...aiyooo
    hahha

    p/S: la...bukn dah gitaw ke kat gary..kiki..kat kk ha..kat area bukit padang ni..hehhe..gary kat sabh gak kan?

    BalasPadam
  3. hahaha , aku harap kau buat semua ni :PP

    BalasPadam
  4. @aimie amalina : owh.. pernah gtaw ek??.. hehe.. x ingat la kot.. yup.. kat Tawau!! hehe~

    BalasPadam
  5. haha..lau lappy xde komputer bese ok kan..same jek pnjagaannye kan..

    meh terjah ni..khas tuk cik gary

    http://ezetheblackrose.blogspot.com/2011/07/followers-meningkatkomen-melekatterima.html

    BalasPadam
  6. hahha ! lappy pon suke swim.. baru tau..

    BalasPadam
  7. ni bukan nak jaga laptop..lagi nak mencederakan laptop ada la..haha =D

    BalasPadam
  8. hehe, lappy swim 2 stroke ke 4 stroke?

    BalasPadam
  9. ada insuran x ni? hahaha....
    klu laptop aku jd ape2 kau jd rujukan aku..haha..XD

    BalasPadam
  10. hahaha biar betul tips ni...

    BalasPadam
  11. nie bukan menjaga . nie nak memusnahkan -.-'

    BalasPadam
  12. ptg nie nak bawak lappy g swimming pool..yeeeehaaaaa..!! tq gary..muaaaaahhhhh baru tau nik....! :P

    BalasPadam
  13. Ade bran sebab aku takda laptop sendiri lagi.. ;D

    BalasPadam
  14. Eh, jahanam la laptop Lina nanti xD Btw, apa nak jealous? 1400 ke jot. Gary pun dah 800, ayoyo

    BalasPadam
  15. hoohoho..patut lah laptop aku rosak >.< OMG!!

    jom kmen entry aku plk :)>pemuda menggoda istero orang

    BalasPadam
  16. Kalau lelaki, laptop ibarat perempuan, mestilah dibelai.. Kalau perempuan, laptop ibarat perempuan juga, mang rasa nak hentam2x..jeles laptop dapat perhatian lebih. hahaha

    BalasPadam
  17. sbenarnya begini...~>
    ko buat mcm frisbee atau bola2
    bg main sama dog... main lempar2...
    baru ngam.
    lagi satu tmbah grease atau minyak untuk kasi lancar laptop...

    BalasPadam
  18. hahaha.. xbagi lappy makan ke gary?

    BalasPadam
  19. apahal aku asyik tertipu nii ????
    punya lah semangat berkobar kobar tadi. huahuahua. sabar aje lah. haha

    BalasPadam
  20. lapy nad pndai berdikari...
    x yah ikot semua ni...lala~

    BalasPadam
  21. tips nk dpt laptop bru..hehe :)

    BalasPadam
  22. mu nak mampoih?? lingkup laptop nntii..hahaha~

    BalasPadam
  23. xmau ikut tips mu ni gary..
    rusak lappy ku ehh haha

    BalasPadam
  24. Siot lah lu...
    Wa sangka betul-betul lah tips untuk wa tadi..
    Ha-ha-ha:D

    Follower Beriban Tapi Tak ada Orang Join Segmen/Contest

    BalasPadam
  25. kalo ladtop ak jhnam,
    ak crik ko dlu gary!!!.. hahahahaha...

    BalasPadam
  26. Ni klau dh buat semua ni, hilang nyawa laptop eden XD

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)