tips deco blog 2..

23 comments
okeh, oleh kerana dah blank nak post pasal apa, aq akan sambung ngan tips aq pasal deco2 blog ni... hehehe....tips deco yang kedua ni adalah : 
kenali widget/gadget korang...
hehehe... saja je buat ayat pelik sket supaya nampak spesel daripada tips2 kat blog lain... huhuhu~.. apa maksud aq ngan kenali widget/gadget korang?...
Monkey Icons...

andaikan korang seorang blogwalker tegar... kalau korang bw (blogwalking) ke satu blog tuh, apa yang korang akan tengok kat sidebaar tuh?..
Monkey Emoticons...

kalau korang bukan follower, op kos la korang nak tengok gadget follower kan?.. pastuh nak tengok la recent post dia ataupun blog archieve dia... nak jugak tau apa entri paling femes kat blog dia melalui popular post... nak tinggal jejak, cari lak shoutmix....
Monkey Winks...

korang pernah ambik kesah x pasal widget jam kat blog tuh?...feedjit??... kalendar??... macam la kat komputer korang x der jam ngan kalendar kan?..
Monkey Emoticon...

nak letak gambar ngan boyfie, atau gambar best pren sehidup semati tuh, better buat la satu static page baru tajuk 'album' ke, 'memoria' ke.... apa2 la.... letak semua gambar kat situ... 90% pengunjung x kenal pun sebenarnya saper best pren korang tuh~...
Monkey Icons Yoyo...

kesimpulan?.. mesti bijak menilai kepentingan sesuatu widget/gadget tuh supaya dia x memberatkan lagi belog engkorang... orait?...
Monkey Icons Yoyo

notakepalalutut : aq tengah obses churpchurp!!.... grrrr.....
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

23 ulasan

  1. haha, nice! churp churp? aku malas :P

    BalasPadam
  2. Hehe..setuju2..dulu sy suka letak gambar kat sidebar tp bila pkir balik mcm x logik pula :p
    So skrg sy prefer letak widget yg bermanfaat utk readers/visitors..bukan utk sy..hehe
    Nice tips! ^^

    BalasPadam
  3. kalendar tu sebenarnya blog archieve :P

    BalasPadam
  4. haha... sentap aq baca entri ni...

    sbb2 mula2 dulu mmg aq tak tahu pape pon pasal blog... merapu2 je widget aq letak.... haha~

    skrg ni letak mana yang penting je.. janji blog tak berat.. hehe~

    BalasPadam
  5. yea, betul2. kadang2 ada yg letak byk sgt widget smpai serabut tgk. susah nak cari mana follower, mana blog archieve. :)

    BalasPadam
  6. haha biasa la tu gary.. mula2 aku buat blog pun letak gambar aku dan awek.. auuwww

    BalasPadam
  7. betul la tu...kalu yg ada muzik tu alahai....

    BalasPadam
  8. betol!!!
    kite bukan nak amek kisah pon sape bf dorng..huhu..
    jap2, leh ajar nad x cne nk gantikan like fan page tu dengan jadikan simbol like jer...xnk ada box tu..cne yer??

    BalasPadam
  9. dulu masa buat blog semua benda nk letak..nk bg cantik kot..tp x tau pasal lmbt loading sume tu..nasib baik dah tau..skrg ni letak widget yg perlu je :)

    BalasPadam
  10. nice tips :) akan ku ikut utk memastikan blog tak semak

    BalasPadam
  11. haha.ayat " 90% tak kenal pun kawan baik korang tu" setuju sangat, sbb bila banyak sgt gambar jadi messy sesebuah blog tu kan. hihi

    gary cer komen sini

    BalasPadam
  12. hahahaha memang betul tu! :) nice sharing Gary :)

    BalasPadam
  13. ..huhu.. ajr2 bh gary..spaya x berat sgt.. ble ka?.. :P

    BalasPadam
  14. OMG!

    baru je bajet nak buh gambaq2 segala bagai tu..ekeke


    p/s: hbelog sy berat tak? =,="

    BalasPadam
  15. Hahaha, menyampah letak gmbar boyfriend.

    *jeles ekceli* XD

    BalasPadam
  16. ade betulnya tuuu
    kalau yg blogwalking ni memang pening kalau bebanyak sangat widget pun,
    tapi pikir balik itu hak dorang kan
    tapi bagi saya tetap less is more :)

    BalasPadam
  17. @Nurnajwa : hahaha.... letak la gambar abg sepupu... lepas tuh cakap la tuh boyfie najwa... hahahaha

    BalasPadam
  18. @schaze zainn : berat sket... cuba kurangkan jumlah post kat homepage...

    BalasPadam
  19. hahah addin tak tau nak letak gambar sape ;p

    BalasPadam
  20. law letak t berat blog...pas2 nmpk mcm semak ja...

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)