nak ringankan blog, tapi x nak buang widget??..

22 comments
hehehe... nak share benda bagus kat korang ni... masa bw tadi, aq jumpa satu tuto ni.. cara nak bagi blog kita cepat load...
Monkey Icons Yoyo...

x payah susah2.. cuma copy paste kod kat gadget HTML... x pecaya??... tengok ni... fokus kat load time tuh ok?..

sebelum

selepas

(macam promote ubat kurus dah aq ni~)...hahahaha.. size dia bertambah, tapi load time tuh dah berkurang... amacam??... superb x?...
Monkey Icon Cici...

nak tengok tutorial tuh?.. klik kat mana2 perkataan berwarna merah dalam entri ni... (kena la bagi mencabar sket.. hahaha...)
Monkey Winks nak bagi korang pening sket..


timbang blog lak kat sini!!

notakepalalutut : ketika anda membaca entri ini, aq masih lagi terbaring kat katil... hahaha... autopost!!..
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

22 ulasan

  1. hahhaha...nice! okeh dh cube, sangaat2 berkesan (gaya fernande gonzales..hahaha) tq! =)

    BalasPadam
  2. fuuhh ~ baru ringan sikit. sebelum ni tercungap nak loading. hihi. cayalah gary !

    BalasPadam
  3. miahahah, bgus ne ada tutorial ringankan blog. yg part cari perkataan warna merah tuh paling siok. hahah! mcm treasure hunt plak..

    BalasPadam
  4. rasanya saya nyer dah cukup ringan..huhu..

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  5. thanks! penat mencari tulisan merah tu. haha

    BalasPadam
  6. hhhahah...dh jmpa dh...tulisan merah tue...

    BalasPadam
  7. nanti aku try tutorial neh..tq singgah..aku tersalah vote plak T_T nanti aku vote balik ye huhu

    BalasPadam
  8. terima kasih. baru lepas buat. :)

    BalasPadam
  9. ayie lebih suka kalo size tu below 100 sebb banyk kelebihan ah.. tpy kalo nk senang juga.. ad satu tutorial..ringkn blog tanpa buang gadget juga.. iaitu compress CSS..ayie ase itu lg better kot..huhu


    btw, thnkx for the sharing info

    BalasPadam
  10. dik,...blog akak aritu berat x?

    BalasPadam
  11. blog nad berat...tp xtau nk buang ape lg..huhu

    BalasPadam
  12. tenkiu2. dh cilok dekat freaky..hehehe

    BalasPadam
  13. waw ringannya blog gary! ziema 160+kb kott T__T

    BalasPadam
  14. kenape lepas ziema letak widget tu, load time makin bertambah?

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)