malam nifsu syaaban??...

16 comments


petikan ni aq dapat daripada akhbar Perdana bertarikh 24 Julai 2011 bersamaan hari ahad... pada m/s 28..
"Menyambut nifsu Syaaban adalah bidaah dan hadis-hadis tentang fadilat hari tersebut adalah daif (lemah), sebahagian besar yang lain pula adalah maudhuk (rekaan)" 
aq tak nak bincang kat sini kot.. aq still daif lagi bab2 agama ni... karang panjang lak jadinya.. cuma aq galakkan korang cari sendiri kebenaran artikel surat khabar ni... google ke.. tanya ustaz kampung ke.. majalah agama ke.. apa2 la...  

notakepalalutut : cari dan nilailah sendiri... kalau dah tau tu, share kat blog k?... sharing is caring.. hehehe...
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

16 ulasan

  1. thanks for the information =) btw nice blog ...do visit my blog too ..

    BalasPadam
  2. Semua nya tu dtg dari niat..klau niat tu baik xdela smpai tergolong dlm bidaah...

    BalasPadam
  3. erk?malam tuu kite sambut pom dgan bace yassin byak2 kan.. takkan takleh gak..hm hmm..mgkin ade maksud laen tuu :) waallahualam .

    BalasPadam
  4. kalau nak ikot bidaah, solat terawih 20 rakaat juga bidaah tapi itu adalah sebaik-baik bidaah. bidaah itu sendiri terbahagi kepada lima. kalau aku hurai sini, sampai ke esok x habis.. cari buku dan baca baru faham.. menarik.. bukan semua bidaah itu tidak elok :D

    BalasPadam
  5. benda berkaitan agama ni mmg agak sinsitif, kalau boleh biarlah orang yang sebenar-benarnya yang layak ulas. dan schaze akan memabcanya..hihi


    p/s: thanks ya tegur schaze regarding huruf A tu :) dah tukar dah.

    BalasPadam
  6. Thanks :)
    Gary, guna simple template kan? Mcm mana Gary pisahkan header dengan post? Lina nak tahu ni.

    BalasPadam
  7. bidaah hasanah tak pe... antara amalan yang dikatakan bidaah tu macam bacaan yassin 3 kali.. untuk maklumat lanjut leh baca sini jgk

    http://drmaza.com/home/?p=1192

    :)

    BalasPadam
  8. aku tak tahuuu..
    tapi malam tu..
    baik kita buat sesuatu
    beribadat daripada benda2
    yg tak penting..kn =)

    BalasPadam
  9. slalunya mlm tue saya akan baca yasin 3 kali...disertai dgn niat...

    BalasPadam
  10. org kita ni je ikut acuan yg sejak bila dibuat..smpai skrg dok ikut je, betul x pun kite tak tahu..imam mekah plak secara terus terang kata org Islam Malaysia ni sesat ke apentah aritu..dibidas oleh ustaz zamihan..

    BalasPadam
  11. pada pemikiran kawe la.. de bidaah hasanah.. kiranya benda bagus.. tak da masalah.. tp tak berani nk ulas la.. ilmu cetek..

    BalasPadam
  12. ayie kureng pasti pasal bnda nie..tpy try bace buku and tanye ustaz pasal perkara ini..

    BalasPadam
  13. ...hoho xbrani gak ulas pa2.. (wah c gary da insaf.. haha )

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)