atasi obesiti..!!!!

24 comments
tadi tengok kat berita pasal ke'obesiti'an d Malaysia ni... uii... teruk bebenor yer~.. terdetik lak aq nak kongsi cara2 nak kurus, terutamanya kepada pesakit2 obesiti ni.. kalau korang yang x puas hati ngan berat badan korang pun boleh amalkan ni....



1. kerapkan bersenam.. digalakkan bersenam 24 jam tanpa henti sesaat pun... makan minum tidur sambil lari... amalkan selama sebulan... korang akan dapat hasil yang mantap!!!

2. amalkan berpuasa tanpa berbuka puasa... amalkan selama 3 bulan, dan korang akan dapat hasil yang memuaskan!!! (kalau korang still hidup)...

3. ketika malam, pakai baju serupa pencuri... pastu dengan langkah yang mencurigakan, korang lalu depan pak guard sebuah taman perumahan... biarkan diorang kejar korang selaju yang mungkin... amalkan selama 30 malam... hasilnya?... thumb up!! (kalau korang x kena tangkap)

4. beli pil kurus yang berharga RM 150,000,000 sebiji... ingat!! mesti RM 150,000,000 atau lebih.. kalau tak, tak jadi....

5. berguling di atas tar sejauh 30 kilometer ulang alik setiap hari...  amalkan selama 45 hari dan lihatlah hasilnya~... 

banyak lagi kot.... x nak buat semua tuh??... 
so, amalkan gaya hidup sehat~... =)
notakepalalutut : aq tipu wei!! jangan ikot!! =P 
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

24 ulasan

  1. saya dh sedia kurus...
    sekian..huhu

    BalasPadam
  2. haha, aku suka yang kejar dengan pak guard, dulu kat maktab selalu buat XD

    BalasPadam
  3. ishkk...xmau la ikut tips ko ni gary..berbahaya buat bot2 kecil haha

    BalasPadam
  4. nasib baik aku x obesiti. wuahaha cara ko dasat sangat :D

    BalasPadam
  5. hahahaaha..ni bukan nak jdi sihat..tp nk mati..hahaha

    baik plih pnyakit anorexia je..:D

    BalasPadam
  6. habis lah sape yg ikut tips nie..

    BalasPadam
  7. waaa..kene amik port nih..hahahaa =p

    tanx gary walau merapu..hahaha

    BalasPadam
  8. kalau org yang obesiti baca ni, mesti hangin dia. Ni bukan tips tapi menyeksa diri. haha

    BalasPadam
  9. haha...confirm kurus lepas amalkan 5 cara ni...(^^,)

    p/s : cuba try kacau anjing gila...confirm laju giler lari sbb kena kejar...pengalaman kot...haha~

    BalasPadam
  10. aku x pakai innity.. tu mangga ads.. dalam test drive selama 2 minggu. x tau lg cena

    BalasPadam
  11. kalo tak buat pon tak per kot..aishh grenty pengsang dekt situ..hohho

    BalasPadam
  12. belom sempat kuros,dah mati dulu tgh jalan :):):) hahahahahahahahahhahahaha :):):)

    BalasPadam
  13. hahahhaa!!! mmg kurus lau ikot ni..

    BalasPadam
  14. Hurrmm, aku plak dalam proses nak menggemokkan badan.. HEHE

    btw, baru prasan something, ada pembaharuanla kat bhg tekan enter tuu.. ada gambaq baruu.. HAHA

    MySuaraBlog: Nak Peluk Kamu!

    BalasPadam
  15. Ahahaha , menarik gila kot. tp aku dah sedia cukup kurus ni. dah jd underweight plak.

    BalasPadam
  16. ehem....

    akak lompat2 tejatuh kat sini plak

    hehehe

    mmm...

    akak terus polo kamu ni

    nnt kan

    ..

    .

    klu lah sudi

    polo la akak sekali eh

    maceh

    *_"

    BalasPadam
  17. yeah..
    paling suka yang no. 3 tu.. kihkihkih.. kelakar weh kalau buat..

    BalasPadam
  18. amboi..ni bukan tips nak kurangkan obesiti tapi tips mendera namanye...

    BalasPadam
  19. hish kalau ikut tips gary ni namanya bunuh diri hahaha :D

    BalasPadam
  20. nasib aku dah kurus dah (:

    BalasPadam
  21. ak da kurs.. yeay!!!..
    xyah wt sume tuh hehehehe

    BalasPadam
  22. RASANYA TAK SEMPAT NAK KURUS,mati dululah alamatnya.hahahaha

    TAKNAK IKUT CARA NI.TERLAMPAU EKSTREM.HAHAHAHA

    BalasPadam
  23. hahaha..
    igtkn serius suda..
    semmat la, apa bt ni konpem kurus..
    klu masi hidup laa.. :P

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)