Template designer vs bukan template designer...

12 comments
aq pun dah buntu nak letak tajuk apa... hahaha... apa benda maksud tajuk tuh?... kalau korang masuk 'design', mesti korang nampak 'template designer' kan?...pastuh korang boleh pilih template kat situ...

klik gambar2 kat bawah ni kalau x nampak yer~.. kecuali gambar monyet2 tuh la...

template designer dalam 'design'

template yang korang boleh pilih

apa beza korang pilih template kat situ atau template yang korang cari daripada google??.. hahaha... aq nak terang sket ni... kelebihan guna template kat template designer.. 
Monkey Emoticon.. terasa pro pulak aq... hahahaha...

1. kalau guna template kat template designer, korang x perlu pergi ke 'design' untuk edit widget korang... korang boleh edit widget dari homepage blog korang melalui tool edit ni...

edit tool...

2. navbar... kalau template yang pak google cari, setahu aq, x der navbar... x taw pulak kalau yang ada navbar... navbar ni pun penting, sebab ada button follow, kot2 blogger sorok butang follow korang macam hari tuh... kat navbar gak ada 'design' & 'new post', memudahkan lagi urusan korang...

x nampak navbar aq?.. letak arrow mouse korang kat atas header aq yer~

3. header... kebanyakan header untuk template yang korang cari kat google, cuma boleh letak 'blog title' & 'blog description'... x boleh letak gambar untuk header... kalau boleh pun, korang akan alami masalah untuk bagi center header tuh... 
Monkey Winks...

4. senang edit HTML... yup... x dinafikan... lebih senang kalau korang nak edit HTML untuk template kat template designer... huhu~..
Monkey Icons Yoyo.. template designer... the bez!!

tu je kot... aq tulis atas pengalaman aq... blog pertama aq guna template yang aq cari kat pak google... resultnyer??... x ensem... huhuhu... tengok blog lama aq KAT SINI!!
Monkey Winks jangan la kutuk... jangan la~

notakepalalutut : ada lagi ke korang nak tambah?... x der kan??...ngeeee....
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

12 ulasan

  1. aku nye template bukan designer. orait jek. leh letak header, lawa. hehe xD

    ye dak? :P

    BalasPadam
  2. ditangan orang yang kreatif(macam aku..haha..perasan giler), template designer yang biasa2 tu pon boleh jadi lagi cun dari yang incik google cari..haha

    BalasPadam
  3. wat sendiri lg puas kot..hehehe...
    cantik kat ati kita sb kite yg design sendri.. lalala~

    BalasPadam
  4. hohoho ak guna template designer awal2 tapi ak xreti nk ubah html der last2 ak gne yg free layout nyer tmplate jer T.T

    BalasPadam
  5. hehe.. baru je td usya2 pakcik google,,ingat nak cari layout baru.. tapi takde yg menarik perhatian..hehe

    BalasPadam
  6. patut la...wat header xleh nk centre..sakit atie toi...

    BalasPadam
  7. ohoho..guna minima template je..eheeh :)..tapi buat sendiri lagi puas hati kan

    BalasPadam
  8. @ sergeant keroro : la..ye ke?.. aq ingatkan ko guna template designer... semat habis la header ko!! (baru ada peluang nak puji... hehehe)

    BalasPadam
  9. @ syarifahsidrus : yup... tapi gary x sekeretip itu...huhuhu~

    BalasPadam
  10. suka letak template designer.senang kot.=P

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)