nak buat sticky post?...

8 comments
alamak..sejak bila lak aq rajin sesangat
buat tutorial ni?.. Onion Emoticon Set.hehe...

sejak aq taw camana nak buat printscreen!!.Onion Icon. thanks a lot
kepada amalina ngan srikandi cinta sebab ajar aq
camner nak buat printscreen..Onion Icons

ada orang tanya camner buat sticky post?..Onion Icons.. aq pernah
tengok tutorial ni, tapi aq x ingat kat mana..Onion Emoticon..
jadi aq buat balik je la ...

klik gambar kalau x nampak yer..MSN Onion Icons

1. buat post/entri yang korang nak jadikan sticky post...

2. publish post.. dah publish post?? edit post..


3. tekan post option > post date and time > set date and time


4. tukar la tarikh tuh... letak tarikh sampai bila korang nak jadikan post tuh sticky post ok?.. 

5. ingat!! 6/7/11 tu bermaksud 7 Jun 2011, bukan 6 Julai 2011...

6. dah??.. publish post yer~...

paham x?..huhu....sori yer..
baru nak berjinak-jinak dalam bidang tutorial..hehehe..Onion Emoticons
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

8 ulasan

  1. yahh terbaek.. aku mula2 pon pening gak cena la nak buat sticky post ni.. mujur la ada aku usha ari tu

    BalasPadam
  2. ...nak try la...x pernah buat...

    BalasPadam
  3. haha,nice! :D

    gary dah jadi budak tutor XD

    BalasPadam
  4. trimas ! dulu pernah buat tapi kan macam x jadi lah. mengapakah =.='

    BalasPadam
  5. la..yeke..kena double publish eh...gitu upenyer..hehe..maceh gary~ terjawab sudah persoalan ca selama nie..heh3..

    BalasPadam
  6. huhu, tahu buat sticky post pun ble tgk sticky post yg dorg buat tarikhnye tuuu haaa lame lagi dr tarikh sebenar.. (ni kalau ade sesape perasan la)

    BalasPadam
  7. Gary!!! i ada problem laaa!
    Biasanya i post entry, trus ade kua dekat dashboard tuh kan.. Then ari tuh i try u nye tutorial ni,pastu now stiap kali i post, kat belog ade but kat home i takde kua.. How how.. :(

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)