Follower VS Readers..

34 comments
op3!! kejap2...
 1. aq nak korang join pencarian bloglist sergeant keroro yer~.. terhad kepada 100 blog.. klik kat sini cepat!!!!
2. ble x tolong like page ni & klik 'vote now' kat sini plizzz... kejap jer tuh... ni bukan aq punyer yer... aq cuma tolong VIP aq yang sorang ni...thanks!!

masa mula2 blogging dulu, aq admit, aq memang gila follower... pegi blog orang, follow cepat2, pastuh aq tinggal je jejak di shoutbox..
Monkey Iconhehehehe....

tapi lama2 aq sedar...tu bukan cara sebenar untuk berjaya dalam dunia blog... apa maksud 'berjaya' dalam konteks aq??... aq anggap aq berjaya dalam berblog kalau aq dapat ramai kawan... yaa.. kawan... bukan follower semata-mata.. x sama ke follower ngan kawan?...
Monkey Icons Yoyononononono...

kawan kat sini aq maksudkan adalah readers...yup...pembaca... orang yang baca entri aq, beri maklumbalas, support aq dalam segala hal... so, aq tukar cara aq berblog...
Monkey Icon Ciciazam tinggi ni!!

mula2, aq nak jadikan VIP blog aq sebagai best fren aq..... aq pastikan aq up-to-date ngan blog mereka melalui bloglist kat sidebar tuh...pastuh aq nak jadikan pengomen2 entri aq gak sebagai best pren aq... aq rajinkan diri aq ziarah blog diorang sambil layan entri2 diorang..
Monkey Emoticonskalau boleh nak zoom entri mereka dalam2...

hasilnya??... aq puas hati... walaupun follower aq x la sampai ribu2 macam blog orang lain, tapi skarang aq dah dapat ramai sahabat blogger.... satu kepuasan yang aq x pernah capai dulu... 
Monkey Emoticons...

thanks kepada semua blogger @ non-blogger yang dah support aq selama ni... huhu... 'u follow i, i follow u'??... yup, aq still amalkan benda tuh... ye la...korang dah penat2 tekan butang follow aq, aq tekan la butang follow korang lak... tapi seriously, dalam 2 minggu ni, aq x der bukak dashboard langsung... hahahaha..
Monkey Icondashboard loading lambat sangat la~..(alasan)

so, follower tuh penting ke?.. wuish!! penting sangat2 la... follower tu menunjukkan nilai marketing blog korang.. kalau follower 7-8 orang, mesti orang ingat korang buat blog syok sendiri...kan3??...hehehe...
Monkey Winksangguk kepala macam ni cepat!! ngeeee....

notakepalalutut : follower & readers, dua2 pun penting....
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

34 ulasan

  1. da matang la.. :p
    adakah Kb blh jd kawan gary?
    *ttp muka dgn bantal,malu gila*
    hahaha..
    betul lah tu, follower penting.tp reader lg2 penting..

    BalasPadam
  2. yup gary..setuju sgt..wktu dulu..mmg cari followers je..jarang bace entry org.. yg penting tggl msg kat shout box.. pastu lame2 dpt kesedaran..yg penting pembace setia... ape gune followers byk kalo dorang tak bace entry.. baik tak yah buat blog macam tu.. tapi pape pon followers tu penting jugak...tapi kita tak boleh jadikan mereka matlamat utama. entri kene jage juge.. :)

    BalasPadam
  3. salam..yg paling penting niat kita kan..kalo niat baik insyaallah..apa yg kita sampaikan akan jadik baik buat pembaca juga.. ^^

    BalasPadam
  4. haha best kan dapat kawan daripada blog.. buat entri dapat feedback, pandangan, idea daripada orang. tu yang best :D

    BalasPadam
  5. As Salam,

    followers penting,kawan pun penting gak...
    dlm mem'follow' tu...kenal2 la ngan blogger tuh..hee~

    BalasPadam
  6. heheh..nak jadi best fren gary boleh? ;) *winkwink

    BalasPadam
  7. Pergh, best statement! Lina pun dah buat Gary kat bloglist lina, haha:D

    BalasPadam
  8. @ kotak bulat : e'eh..bukan ke kita ni dah memang bez pren?..hehe...yup, gary pun rasa readers is the most important...

    BalasPadam
  9. @ munirah : waahh...banyak point dalam komen munirah ni....yup.. betul tu, kena jaga entri, readers & follower..hihihi..

    BalasPadam
  10. @ fieha : ya... semua bermula dengan niat...suci hati, sucilah perbuatan...

    BalasPadam
  11. @ pwincess Lov3y dOv3y : hehehe... bez kan dapat sahabat lebih?..ngeeee...

    BalasPadam
  12. @ Freaky : yup!! aq rasa part tuh yang paling bez lah!! hehe...

    BalasPadam
  13. @ Wyna Nubies : yup2..sambil nyelam, sambil minum air..hehe...

    BalasPadam
  14. @ nanad : wuish!! mesti la boleh.... hahaha...

    BalasPadam
  15. @ Amalina : ye ke lina?..hohohoh!!! thanks a lot!!

    BalasPadam
  16. Go go gary!! hehe, bagi semangat ni.

    BalasPadam
  17. @ Srikandi Cinta : wah3!! thanks!!

    BalasPadam
  18. betul bah kalau kau. aku setuju. reader lg penting

    BalasPadam
  19. bagi aku biar la follower sikit pon tapi ade reader yang setia..reader yang setia la yang buat aku lagi nak update entry banyak2..hehe...
    aku masuk list kawan ko x?haha...

    BalasPadam
  20. hahaha, tajuk sama :P

    tiru eh?? XD

    dua-dua sama penting, sebab masing-masing ada kepentingan :)

    BalasPadam
  21. btul tu gary :)
    hehe..sy nk jd pengomen setiap entry2 gary..ngeh3..:P

    BalasPadam
  22. @ Terbelog : hehehe... ok bh pren...hihihi...

    BalasPadam
  23. @ Kei Seichi : yup!! memang betul tu kei... reader memang bez!! hehe...mesti la!! ko kan buatkan header aq... hehehe!!

    BalasPadam
  24. @ sergeant keroro : haa?? ye ke??...huhuhu...x perasan lak...

    dua2 pun penting kot~.. huhu...

    BalasPadam
  25. @ tikin : hehehe...sila2.. huhu~

    BalasPadam
  26. Dah lama la I buat tu Gary xD Senang sikit nak blogwalking kan?

    BalasPadam
  27. hehehe. sama lah kite. memula mcm nak banyakkan followers padahal entry ta best pn. tp yg sebenarnya pembaca yg penting. kalau followers ramai tp entry xde sambutan tak best gak kan gary? hehee.

    btw, thanks tolong promote eyfa pny contest churpchurp :D TERHARUUU~

    BalasPadam
  28. @ Noh Kodiang : hahaha...(apa yang lucu sangat tuh??)

    BalasPadam
  29. @ Amalina : yup!! huhu... thanks~

    BalasPadam
  30. @ syieqa mieka : hahaha...setuju saja syieqa ne...

    BalasPadam
  31. @ EYFAalias: hehehe...betul tuh... pembaca mesti maw jaga~..

    x per la...speciality sebagai VIP blog gary... nak mintak tolong cakap je k?...

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)