LIPDUB PERTAMA MALAYSIA!!!

10 comments


pernah dengar x pasal lipdub?

x pernah?? x per..x salahkan korang.. aq pun baru taw menatang ne kat matrik..

A lip dub is a type of video that combines lip synching and audio dubbing to make a music video. It is made by filming individuals or a group of people lip synching while listening to a song or any recorded audio then dubbing over it in post editing with the original audio of the song


maksudnya dalam bahasa kampung, dia macam video clip 
(org kg pnggil video clip ke?)
dalam video clip tu, x der cut2.. action je.. non stop.. dalam video clip tu, sorang/
sekumpulan orang (orang sahaja yer..) akan berlakon konon2nya 
diorang tengah nyanyi lagu tuh..
     

padahal miming ja pun... tp bez!!!

x paham?? aduhh...

saper2 yg ada internet connection okeh, tgk contoh lipdub ne :



tengok taw!! kalau korang kena cadang 1 aktiviti untuk kolej/universiti/skola,

atau cari cara nak promote kolej/universiti/skola, boleh buat lipdub ne..

kat Malaysia ada lipdub ke?

ADA!! lipdub pertama Malaysia adalah hasil kerja..:

KOLEJ MATRIKULASI LABUAN!! (kolej aq..hehe..)

baru release 5 Mei ari tu... lipdub pertama Malaysia tuh..

tapi aq x terlibat..tido kat dorm..hehe..

nak tengok? kat sini :


ha..komen2..jangan x komen.. komen je sesedap rasa..

benda baru kat Malaysia..still banyak kekurangan lagi..

jom buat lipdub!!

p/s : ajak abang ben buat lipdub untuk blogger2 amacam? hehe...
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

10 ulasan

  1. xleh bukak pon video tu bro.. grrrr..

    BalasPadam
  2. hahaha..boleh la...try lagi skali.. dapat bukak la...

    BalasPadam
  3. grr.. travie mccoy..haha, tp sore laki muke pompuan..hahah, anyway, best a dpt byk support dr meka2 tuh..haha:)

    BalasPadam
  4. ITU BUKAN FLASH MOB KER?

    BalasPadam
  5. nak cakap video clip gak...
    senang

    BalasPadam
  6. Salam ziarah pertama...baru memfOllow kamu si gary...

    x bley tengOk kat ofc ni...tgu la balik nti..

    nice blOg!

    BalasPadam
  7. @ peep : memang la ramai support.. dah kat iklan yang lekat kat papan kenyataan kolej tu cakap 'KML wanna make the first lipdub video ever in Malaysia. want to join?'..hahaha.. aq pun dok antar nama, dapat gak la join..but at the end, aq tido kat dorm..hampeh..kamera dia gegar sangat la..huu...hu...

    BalasPadam
  8. @ ferra : bukan!! flash mob tu lain.. dia bukan lebih ke arah video clip.. lipdub is more like video clip..mistake yang diorang buat sampai benda tu nampak macam flash mob adalah terlalu ramai orang join..that's why la...

    BalasPadam
  9. @ ïêmå å¢klê§ : yup..tapi dia bukan the first video clip in Malaysia, but the first lipdub in Malaysia..well, who knows maybe someday Malaysia would be the greatest lipdub maker ever perhaps?.. hehehe... semua kejayaan bermula dengan langkah pertama ye x?

    BalasPadam
  10. @ mOon jOhari : hehehe...ok2.. tgk jangan x tengok!! (online kat opis ne, bos x marah ke? huhuhu...)

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)