camner nak ringankan blog??

4 comments

pro sangat ke aq nak bagi2 tips ne??

x la.. aq cuma seorang blogger biasa...

yang kadang2 sengal masa blogwalking.... sebab,

blog lama sangat la nak bukak..

aq pakai broadband je...hihihi...

so, masa aq search kat google tadi, ada 2 tips nak ringankan blog kita ne..

pertama!! :

bilangan post yang display kat homepage...


makin sikit, makin ringan... x payah la letak banyak2..

aq letak 4 je...

kedua!!! :

gambar... gambar memang penting supaya nampak ceria...

so, camana nak buat?

korang bolehlah edit gambar tuh, kasi kecik lagi saiz dia...

ok, tu je ye...

semoga bertemu lagi di hari dan waktu yang sama...hee...


Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

4 ulasan

  1. yeahhh,,betol2..letak etry post cket je..hehe..senang bukak laju cket..=p

    BalasPadam
  2. @ cikida : hihihi... betol3!!

    BalasPadam
  3. saya letak 3 je..
    bab gambar.. header pun xde ;p

    Entry terbaru padlie: Ada apa di IPT?

    BalasPadam
  4. @ padlie : hehehe...mesti ringan sangat2 la blog ko ni kan? nak terjah la jap..hihihi...

    BalasPadam

nak tanya soalan tapi takder akaun blogger dan lain-lain? boleh tanya soalan kat fanpage Blog Gary!!™ :)